Φιλοξενούμενοι εκπομπής

Γιάννης Ιωαννίδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. Ασχολήθηκε με τη μετάφραση βιβλίων από το 1979. Συνιδρυτής της ιστοσελίδας τέχνης και λόγου happyfew.gr, στην οποία αρθρογραφεί τακτικά.

           
   Συλλογικό έργο
(2010)Ο Οκτώβρης και η εποχή μας, Τόπος

   Μεταφράσεις

(2013)Ellul, Jacques, 1912-1994, Το τεχνικό σύστημα, Αλήστου Μνήμης
(2012)Ladd, Brian, Αυτο(κινητο)φοβία, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου
(2011)Krishnamurti, Jiddu, 1895-1986, Ο κόσμος είστε εσείς, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2008)Le Manach, Yves, Η κρυφή γοητεία του υλισμού, Αλήστου Μνήμης
(2008)Engels, Friedrich, Σύνοψη του Κεφαλαίου, Αλήστου Μνήμης
(2007)Hitchcock, Alfred, Φρανσουά Τρυφώ: Χίτσκοκ, Ύψιλον
(2006)Sissons, Jeffrey, Πρώτοι λαοί, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου
(2006)Συλλογικό έργο, Το ξεπέρασμα της τέχνης, Ύψιλον [ανθολόγηση, μετάφραση]
(2003)Jorn, Asger, 1914-1973, Αγριότητα, βαρβαρότητα και πολιτισμός, Αλήστου Μνήμης
(2002)La Mettrie, Julien Offray de, Η τέχνη της απόλαυσης, Ροές
(2002)Jorn, Asger, 1914-1973, Περί μορφής, Νησίδες
(2001)Le Manach, Yves, Ο κήπος, Αλήστου Μνήμης
(1990)Krishnamurti, Jiddu, 1895-1986, Ο κόσμος είστε εσείς, Εκδόσεις Καστανιώτη
(1988)Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Η βασίλισσα του χιονιού, Ύψιλον
(1988)Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Η παρθένα των πάγων, Ύψιλον
(1985)Vaneigem, Raoul, Δύο μελέτες για τον Λοτρεαμόν, Ύψιλον
(1983)Lautreamont (Ducasse, Isidore), 1846-1870, Ποιήματα Ι, ΙΙ, Ύψιλον
(1980)Κορς, Καρλ, Γιατί είμαι μαρξιστής, Ύψιλον

Διονύσης Σκλήρης
Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει Μάστερ στις Σπουδές Ύστερης Αρχαιότητας με ειδίκευση στη Νεοπλατωνική Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στην Βυζαντινή Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV). Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στην Πατρολογία. Κλήμης Πυρουνάκης

Ο Κλήμης Πυρουνάκης είναι γιός κληρικού. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Θεολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετακόμισε στο Καπαρέλλι της Θήβας όπου και μένει ακόμα.  Εκεί δίδασκε Θεολογία στο Γυμνάσιο και Λύκειο του χωριού, έως ότου έγινε διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Καπαρελλίου. Συγκλονιστική στιγμή στη ζωή του αποτελεί ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, το 1968 σε ηλικία 18 ετών, όπου άρχισε να μετρά και να εκτιμά τη ζωή λεπτό προς λεπτό δίνοντας όρκους ότι δε θα την αφήσει να πάει χαμένη και ότι θα πρέπει να κάνει κάτι για τους άλλους, συνειδητοποιώντας ότι οφείλει να είναι χρήσιμος. Έτσι λειτούργησε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, δίνοντας πνοή και ελπίδα στους κρατούμενους. Το σχολείο απασχολεί καθηγητές, ωρομίσθιους και εθελοντές, και συμβούλους ψυχολογίας και σταδιοδρομίας, ενώ είναι ένα από τα μόλις 6 σχολεία μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα που λειτουργούν στη χώρας μας.

π. Νικόλαος Λουδοβίκος
Ο Νικόλαος Λουδοβίκος (γενν.: 1959Βόλος), είναι συγγραφέας, διδάκτορας θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής δογματικής και φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, επιστημονικός συνεργάτης-συγγραφέας στο μεταπτυχιακό θεολογικό πρόγραμμα του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου, πρώην επισκέπτης διδάσκων στο Ινστιτούτο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών στην πόλη του Κέμπριτζ, ενώ έχει εργαστεί στο ερευνητικό κέντρο για τον αρχέγονο χριστιανισμό Tyndale House του Κέμπριτζ, έχει διδάξει και δώσει σεμινάρια στο Κέντρο Προχωρημένων Θεολογικών και Θρησκευτικών Σπουδών (C.A.R.T.S.) της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, στο Πανεπιστήμιο του Ντύρχαμ, και μέχρι σήμερα δίνει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα. Επίσης είναι πρωτοπρεσβύτερος της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Ο π. Λουδοβίκος έχει σπουδάσει ψυχολογίαπαιδαγωγικήθεολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι (στηνΣορβόνη -Paris IV, και στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισίου) και το Κέμπριτζ.Μάρω Βαμβουνάκη


Η Μάρω Βαμβουνάκη γεννήθηκε στα Χανιά όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από εννέα χρόνων ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Ψυχολογία. Από το 1972 και για 11 χρόνια έζησε στη Ρόδο, όπου εργάστηκε ως συμβολαιογράφος. Σήμερα ζει στην Αθήνα.


http://www.marovamvounaki.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/marovamvounaki

π. Βασίλειος ΚοντογιάννηςΕφημέριος Νοσοκ. Ιπποκράτειο-υπέυθυνος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών


http://www.diaconia.gr/


https://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD/179340742147815


Κωνσταντίνος Μπλάθρας


   Γεννήθηκε στη Σπάρτη. Σπούδασε Θεολογία και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες ''Το Παιγνίδι'' (1992) και '' Μην Πυροβολείς!'' (2004).
   Είναι συγγραφέας του βιβλίου ''Φώτα ήχος πάμε'' (2003, Εκδόσεις Μα'ί'στρος), με συνεντεύξεις και εργοβιογραφικά πορτρέτα 10 Ελλήνων σκηνοθετών.Επίσης έχει γράψει το βιβλίο ''Δέκα Σκαλιά για την Ανάσταση'' από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Κριτικές και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά ''Αντι-Κινηματογράφος'', ''Κινηματογράφος και Επικοινωνία'', ''Νέα Εστία'', ''Ακτή'', ''Σύναξη'', ''Το Δέντρο'', ''Άρδην'', ''Κίνο'' κ.ά.
   Αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά ''Νέα Πολιτική'', ''Μανιφέστο'' και στην εφημερίδα ''Ρήξη''. Είναι διευθυντής της 15νθήμερης εφημερίδας ''Χριστιανική''.


Θανάσης Ν. Παπαθανασίου


(Εκπομπή: Να σπαζοκεφαλιάζουμε για την Αγάπη! 8-1-12)

Ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου είναι διδάκτωρ θεολογίας (1991), πτυχιούχος θεολογίας (1986) και νομικής (1982). Μετά από επαγγελματική περιπλάνηση στο χώρο της νομικής, υπηρετεί από το 1992 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως θεολόγος καθηγητής. Επί οκταετία δίδαξε με απόσπαση στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών - κατόπιν Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας (ακαδ. έτη 2000-01 ως και 2007-08). Έχει οργανική θέση στο Λύκειο Ζεφυρίου Δυτικής Αττικής και από το 2008 συνεργάζεται με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι από το 1998 αρχισυντάκτης του θεολογικού περιοδικού Σύναξη και ζει στην Αθήνα με τη σύζυγό του Ελένη Ταμαρέση.

Έργα του:

-Κανόνες και Ελευθερία, εκδ. Επέκταση, Κατερίνη 2006.
-Η εκκλησία γίνεται όταν ανοίγεται. Αθήνα, Εν πλω, 2008. 
-Με την ψυχή στα πόδια. Αθήνα, Εν πλω, 2007.
-Χριστού γέννα. Αθήνα, Ακρίτας, 2006. 
-Θρησκεία, ιδεολογία και επιστήμη. Χαλκίδα , Πορθμός, 2003.
-Δρόμοι Κελτών, δρόμοι Σαξόνων. Αθήνα, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2002. 
-Ο Θεός μου ο αλλοδαπός. Αθήνα, Ακρίτας, 2002. 
-Κοινωνική δικαιοσύνη και ορθόδοξη θεολογία. Αθήνα, Ακρίτας, 2001.
-Ανεστιότητα και παραπεμπτικότητα. Αθήνα, Αρμός, 1998.

-http://www.synaxi.gr/

Δημήτρης Κοσμόπουλος


(Εκπομπή "Πρωτοχρονιά με τον ποιητή Δημήτρη Κοσμόπουλο", 1-1-12)
Ὁ Δημήτρης Κοσμόπουλος γεννήθηκε τὸ 1964 στὸ Κοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας στὴ Μεσσηνία. Μεγάλωσε στὴν Καλαμάτα, σήμερα ζεῖ καὶ ἐργάζεται στὴν Ἀθήνα.
Δοκίμια καὶ μεταφράσεις του ἔχουν δημοσιευτεῖ σὲ ἐφημερίδες καὶ περιοδικά. Ποιήματά του ἔχουν μεταφραστεῖ σὲ εὐρωπαϊκὲς γλῶσσες καὶ ἔχουν περιληφθεῖ σὲ ἑλληνικὲς καὶ ξένες ἀνθολογίες. Πρόσφατα και στα Αραβικά.
Τὸ 2005 τοῦ ἀπονεμήθηκε τὸ Βραβεῖο Ἕλληνα Λυρικοῦ Ποιητῆ (Λάμπρος Πορφύρας) τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν.Παρουσιάζει και επιμελείται μια ξεχωριστή εκπομπή στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ποίηση
-Λατομείο, Κέδρος 2002, β΄έκδοση 2003
-Του νεκρού αδελφού, Κέδρος 2003, β΄έκδοση 2005 (Βραβείο Έλληνα Λυρικού Ποιητή "ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ", της Ακαδημίας Αθηνών)
-Πουλιά της Νύχτας,Κέδρος 2005-Ανάστασις του Ανδρέα Ταρκόφσκι, Ερατώ 2008 -Βραχύ χρονικό, Κέδρος 2009-Κρούσμα, Κέδρος 2010,β΄έκδοση 2011Δοκιμίο 
-Τα όρια της φωνής (Δοκίμια για την νεοελληνική λογοτεχνία),Κέδρος 2006
-Η πτήση του ιπτάμενου(Μιά εισαγωγή στην ποίηση του Νάσου Βαγενά), Ίνδικτος 2007
-Ο απόκρημνος λυρισμός: " Μελέτες για την ποίηση του Ηλία Λάγιου, Ερατώ 2011
-''Κρυπτόλεξο'', Δόμος 2013.Ανδρέας Αργυρόπουλος
Θεολόγος, σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Συγγραφέας.


Έργα του:


-Χριστιανική και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας.
-Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών.
-Θρησκειολογική βιβλιογραφία.
-Η Θεολογία της Απελευθέρωσης στο μάθημα των Θρησκευτικών.
-Εκκλησία η νέα κοινωνία σε πορεία.
-Θεολογία και οικολογία.
-Εκκλησία και Νεολαία.
-Νέοι και Εκκλησία σήμερα.
-Θεολογική προσέγγιση στην οικολογική κρίση.
-blog: http://e-theologia.blogspot.com/


π.Σταύρος ΚοφινάςΟ π. Σταύρος Κοφινάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στις ΗΠΑ. Μετά τις θεολογικές του σπουδές, εκπόνησε το διδακτορικό του στην κλινική ψυχοθεραπεία και ποιμαντική ψυχιατρική μέριμνα. Ζει στην Ελλάδα από το 1976. Από το 1996 λειτουργεί στην Ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος (Ι. Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος). Έχει μεγάλη πείρα ως ψυχοθεραπευτής και ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα που σχετίζονται με την ποιμαντική. Είναι Συντονιστής του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας. Στα πλαίσια της διακονίας του έχει συντονίσει πολλές ψυχοθεραπευτικές ομάδες, ιδιαίτερα για ζευγάρια, γονείς και νέους. Έχει οργανώσει και λάβει μέρος σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για κληρικούς, ιατρούς, νοσηλεύτριες και κοινωνικούς λειτουργούς. Παράλληλα, είναι γνωστός για το συγγραφικό του έργο σε τομείς ψυχολογίας και ποιμαντικής.

π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος


Ο πατέρας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από μαθητής γυμνασίου, ήρθε σε επαφή με εναλλακτικούς πολιτικούς χώρους. Αργότερα θα εισέλθει στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μελέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια Θεολογία και Ψυχολογία. Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφορικής και επικοινωνίας ιδιαιτέρως δε με το blogging δημιουργώντας πολλά blogs με σημαντικότερο το http://plibyos.blogspot.com
Σήμερα ζει στην νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος. Είναι εφημέριος στην ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου όπου αναπτύσσει δραστηριότητες γύρω από την ποιμαντική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου και συγκεκριμένα των νέων.π.Βασίλειος Θερμός


Εκπομπή: ''Εξερευνώντας την ψυχή μας'' 


Ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής Ποιμαντικής στην ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί ως επισκέπτης επιστήμων 'Α (Visiting Scholar) στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Boston University, στο Boston College, και στο Andover Newton. Βιβλία και άρθρα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά. Για το σύνολο του έργου του έχει εκπονηθεί μεταπτυχιακή εργασία(master thesis) στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand στον Λίβανο.Βασικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας, η θρησκευτικότητα σε συνάρτηση με την προσωπικότητα, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία του θρησκευτικού βιώματος και της θρησκευτικής συμπεριφοράς, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία της θρησκευτικής διαστάσεως του πολιτισμού, ο διάλογος ψυχαναλύσεως και θεολογίας, τα ζητήματα λειτουργικής κ.α.Ασχολείται με την επιμόρφωση κληρικών και άλλων  στελεχών της Εκκλησίας (Ελλάδα, Αμερική, Φιλανδία), ενώ διδάσκει και στην Θεολογική ακαδημία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Γεώργιος Κ. Παπαγεωργίου


Επίκουρος Καθηγητής της Χειρουργικής.
Συντονιστής Διευθυντής της Β΄Χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου"Ευαγγελισμός".
Όθων Χατζηλάρης

(Εκπομπή "Ζωντανή ηχογράφηση καλάντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας", 25-12-11)Απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής και του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.
Έχει σπουδάσει Βυζαντινή Μουσική.
Κατάγεται από τη Λέρο, όπου η οικογένειά του διατηρεί σχολή βυζαντινής Μουσικής.
Όθων Μπικάκης

(Εκπομπή "Ζωντανή ηχογράφηση καλάντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας", 25-12-11)

Κατάγεται από την Κρήτη, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα
Σπούδασε κρητική λύρα, στη σχολή κρητικής λύρας και μετά στο ελληνικό ωδείο.
Διδάσκει κρητική λύρα στο μουσικό σχολείο Παλλήνης καθώς και σε διάφορα ωδεία.
Παίζει κρητική λύρα σε διάφορους συλλόγους.
Σπουδάζει βυζαντινή μουσική.Άννα Παλιανοπούλου

(Εκπομπή "Ζωντανή ηχογράφηση καλάντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας", 25-12-11)Κατάγεται από την Κοζάνη, από την πλευρά του πατέρα της και από την Δομβραίνα Βοιωτίας,από την πλευρά της μητέρας της.
Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ασχολήθηκε με την Παλαιογραφία και με ανασκαφές Αρχαιολογικών χώρων. Παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακών χορών σε διάφορους συλλόγους και στη Δόρα Στράτου.


π.Γεώργιος Γανωτής

(Εκπομπή "Ζωντανή ηχογράφηση καλάντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας", 25-12-11)Κατάγεται από το Βόλο, από την πλευρά του πατέρα του και από τη Νάξο από την πλευρά της μητέρας του.
Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σπούδασε κλασσικό βιολί στο Εθνικό Ωδείο. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και είναι εφημέριος στο παρεκκλήσι της Οσίας Ξένης   Κάτω Πατησίων.

http://osiaxeni.blogspot.gr/
Κωνσταντίνος Σ. Γανωτής

(Εκπομπή "Παραμύθια και προφητείες Χριστουγέννων", 18-12-11)Γεννήθηκε στο Βόλο το 1933, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί διετία βοηθός στην έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε γυμνάσια της Κύπρου, της Εύβοιας και ως γυμνασιάρχης στα γυμνάσια Κερατσινίου και Κολωνού. Το έτος 1983 μετά την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια ίδρυσε τα λεγόμενα "κρυφά σχολειά" σε ιερούς ναούς του Κολωνού, όπου με τη συνεργασία της συζύγου του και άλλων συναδέλφων διδάχτηκαν τα αρχαία ελληνικά με τρόπο και επιλογές κειμένων, που αποτέλεσαν πρότυπο για την σύνταξη των εγχειριδίων, με τα οποία επανήλθε η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια. Διετέλεσε συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ομιλεί τακτικά σε πνευματικές συγκεντρώσεις των ιερών ναών Αγίου Ανδρέου οδού Λευκωσίας και Αγίου Γεωργίου Κυψέλης καθώς και σε σχολές γονέων σε διάφορους ιερούς ναούς των Αθηνών και στην επαρχία. Ως μέλος της επιτροπής διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής γλώσσας συνέταξε αναλύσεις λειτουργικών κειμένων για διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας. Είναι μέλος της συνοδικής επιτροπής πολιτιστικής ταυτότητας. Προσφάτως τιμήθηκε από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον χρυσούν σταυρόν του Αποστόλου Παύλου για το έργο του στην ερμηνεία και διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας.Μιχάλης Λεβέντης

(Εκπομπή "Ψυχολογία και ποίηση", 20-11-2011)Ποιητής, ψυχολόγος & φιλόλογος.
Γεννήθηκε το 1952 στην Ελευσίνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα (1975) και ψυχολογία στο Παρίσι (1985). Εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: "Ο αποχαιρετισμός", ποιήματα 1990, "Εικόνες του κόσμου", ποιήματα (1993), "Εν Ελευσίνι", ποιήματα-συλλογικό, εκδ. "Ιερά Οδός", τυπογραφική φροντίδα "Το Ροδακιό" (1996), "Η Φεύγουσα", ποιήματα, εκδ. "Δόμος" (1998), "Να μην τρως την καρδία σου", εκδ. "Φιλιππότη" (1999), "Τετράδιο με τσαλακωμένα ποιήματα", εκδ. "Φιλιππότη" (2003), "Ένα σταφύλι στην έρημο".To Μοναστήρι του Δαδιου(2005).Σαλιγκάρι στη πέτρα(λεύκωμα 2007).Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης(2008,2011).

Ελένη Ζιώγα

(Εκπομπή "Επιστροφή Aλλού", 27-11-2011)Στιχουργός, ηθοποιός & σεναριογράφος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα (η καταγωγή της από το Συρράκο της Ηπείρου και την Πόλη). Πατέρας της ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Ζιώγας. Μητέρα της η πιανίστα Ελένη Σαράντη. Σπούδασε στην Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών την οποία όμως εγκατέλειψε λίγο πριν πάρει το πτυχίο της… Παράλληλα σπούδαζε μουσική (πιάνο, κλασσικό τραγούδι) στο Ωδείο Αθηνών. Αργότερα πήρε μαθήματα υποκριτικής.
Πρώτη της εμφάνιση ως ηθοποιού στο θέατρο το 1996 , στο έργο του πατέρα της « Χρωματιστές Γυναίκες» – (Θέατρο « Φούρνος», σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη). Λίγο πριν , το 1995, έγραψε τους πρώτους της στίχους σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και με ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Γαλάνη.
Αργότερα εμφανίστηκε στο έργο « Μπιγκ Μπαγκ» του ίδιου συγγραφέα ενώ παράλληλα ετοίμαζε και το πρώτο ολοκληρωμένο της άλμπουμ
(« Μόνο ένα φιλί») σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα. Το χειμώνα του 2000 , ενώ εμφανιζόταν σε παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης ( « Θανασάκης ο Πολιτευόμενος» Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου), εκδόθηκε το δεύτερο άλμπουμ της («Φύλακας άγγελος») με ερμηνευτή το Γιάννη Κότσιρα και συνθέτη τον Αντώνη Μιτζέλο. Στην τηλεόραση από την οποία έγινε και ευρύτερα γνωστή στο κοινό πρωταγωνίστησε σε τέσσερις δραματικές σειρές στις οποίες υπέγραψε και το σενάριο: «Σαν αδελφές» (ΕΤ 1 ), «Φύγαμε» (MEGA), “Alma Libre” (MEGA), « Μετράω στιγμές» (MEGA). Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί ακόμα με τους: Ελευθερία Αρβανιτάκη, ΄Ελλη Πασπαλά, Δημήτρη Μπάσση,Μιχάλη Χατζηγιάννη, ΄Αλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου,Νάνα Μούσχουρη , Νίκο Αντύπα ,καθώς και με το Μίκη Θεοδωράκη. Το τρίτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και με ερμηνεύτρια την Ελένη Πέτα κυκλοφόρησε με τίτλο « Η καλύτερη μέρα είναι αυτή που στα όνειρα αντέχει», ενώ αρκετά τραγούδια της έχουν μεταφραστεί στα Ιαπωνικά με ερμηνευτές τον Inaba Akira και το « έθνικ» συγκρότημα ‘Morning Musume’. Το 2003 εμφανίστηκε στο « Από μηχανής θέατρο» με το μονόλογο του Άκη Δήμου «ΑΝΔΡΟΜΆΧΗ ή ΤΟΠΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ». Με την παράσταση αυτή συμμετείχε και στο Φεστιβάλ Μονολόγων του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης τον Μάϊο του 2004. Αργότερα (Μάρτιος 2006) εμφανίστηκε στη «Δεσποινίδα Τζούλια» του Στρίντμπεργκ ( «Θέατρο Όψεις», σκηνοθ. Παύλου Βησσαρίου) υποδυόμενη τον επώνυμο ρόλο. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους επανεμφανίστηκε ως στιχουργός με το τέταρτο ολοκληρωμένο της άλμπουμ « Ο χορός των άστρων» σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και με ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά. Tο χειμώνα του 2008 πρωταγωνίστησε στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην κωμωδία του Νικόλαου Λάσκαρη « Μαλλιά Κουβάρια» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Το χειμώνα του 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο της "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΟΥ" που περιέχει όλους τους στίχους που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα καθώς και κάποια ανέκδοτα ποιήματα. Παρουσιάζει στο ''Επί Κολωνώ'' το ''μυστικό της Κυρίας Έλεν'', έναν  μονόλογο βασισμένο πάνω στο ομότιτλο μυθιστόρημα του πατέρα της Βασίλη Ζιώγα "Όπως τα κούρντισες Θέ μου"  σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη.

http://www.epikolono.gr/theatre-pages/theatro_2014_Elen%27s-Secret.htm


 Γερόντισσα Φιλοθέη Iωαννίδου


(Εκπομπή "Ένα μοναστήρι στην καρδιά της Αθήνας", 13-11-2011)Θεολόγος-Hγουμένη Ιερού Ησυχαστηρίου "Παναγία των Βρυούλων"
Ιβήρων 6, Πλ. Αμερικής, Αθήνα 11253, τηλ. 210 8648975
Μετόχι Μήλεσι Ωρωπού, τηλ.22950 32664

π.Σπυρίδων Βασιλάκος

(Εκπομπή "Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον", 06-11-2011)Θεολόγος, εφημέριος Ιερού Ναού "Ευαγγελιστού Λουκά" Θήβας & διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

http://evlogia.net/
Αλίκη Αρναούτη


(Εκπομπή  "Ο ρόλος της Τέχνης ως μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων", 


22-1-12)


Η Αλίκη Αρναούτη ζει κι εργάζεται ως εικαστικός καλλιτέχνης ανάμεσα στην Ελβετία και στην Ελλάδα. Είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. (2005) και κάτοχος Master of Arts πάνω στην Σκηνογραφία - Ενδυματολογία από το Central School of Speech and Drama, University of London (2006). Έχει σχεδιάσει τα σκηνικά και τα κοστούμια για πολλές παραστάσεις θεάτρου και χοροθεάτρου, ανάμεσα στις οποίες τα «Σημεία Στίξης» (Αθήνα, 2009), «Σπασμένη Καρδιά» (Αθήνα, 2009), Το παράπονο του Νεκροθάπτου (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), mikrosprigkipas_B612 (Αθήνα, 2008), «Bisclavret» (Λονδίνο, 2006) «Heartbreaker» (Λονδίνο 2006). Παράλληλα με το θέατρο ασχολείται με την ζωγραφική (ακρυλικό, μεικτή τεχνική) και την εικονογράφηση. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Ελβετία, στην Αυστρία και στην Γαλλία. Έχει διδάξει το μάθημα της Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας – Μάσκας στην Δραματική σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή» και Θεατρική Αγωγή στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση.
Χα'ί'νηδες-Δημήτρης Αποστολάκης


1990
Ιδρύονται οι Χαΐνηδες στο Ηράκλειο Κρήτης.


1991
Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο Χαΐνηδες.
Στο εσώφυλλο υπάρχει σημείωμα του τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Γραμματικάκη.
Στο δίσκο παίζουν οι Χαΐνηδες
Δημήτρης Αποστολάκης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Κάλλια Σπυριδάκη, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιώργος Λαοδίκης
και συμμετέχουν φιλικά ο Μιχάλης Σταυρακάκης και ο Λάμπης Ξυλούρης.


1993
Κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος με τίτλο Κόσμος κι όνειρο είναι ένα, στον οποίο συμμετέχει ο Ross Daly και ο Σωκράτης Σινόπουλος.
Από το συγκρότημα έχει αποχωρήσει ο Μίλτος Πασχαλίδης και έχουν ενταχθεί ο Μιχάλης Σταυρακάκης και ο Γιώργος Σταυράκης.


1994
Κυκλοφορεί ο δίσκος Με κόντρα τον καιρό.
Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης συνυπογράφουν την παραγωγή.
Μετά την κυκλοφορία του δίσκου αποχωρεί ο Γιώργος Σταυράκης.


1997
Κυκλοφορεί ο δίσκος Το μεγάλο ταξίδι.
Στο συγκρότημα έχει ενταχθεί ο Κωστής Αβυσσινός.
Στο δίσκο συμμετέχουν οι Μανόλης Λυδάκης, Αμιν Αλαγκαμπού, Σωκράτης Σινόπουλος, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Μανώλης Πάππος, Χρήστος Κωνσταντίνου, Αχιλλέας Περσίδης, Χάρης Λαμπράκης, Ελένη Καλαϊτζίδου.
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία αυτού του δίσκου το συγκρότημα διαλύεται.


2000
Οι Δημήτρης Αποστολάκης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης και Μιχάλης Σταυρακάκης από το παλιό σχήμα μαζί με τους Αντώνη Σκαμνάκη, Αλέξη Νόνη και Μαρία Κώτη ξαναφτιάχνουν το συγκρότημα και κυκλοφορούν το διπλό δίσκο Ο ξυπόλυτος πρίγκιπας.

Στο δίσκο συμμετέχουν οι Ψαραντώνης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Σταυρακάκης, Χρήστος Κωνσταντίνου, Σωκράτης Σινόπουλος, Τιγκράν Σαρκισιάν, Λευτέρης Γρηγορίου, Γιάννης Νόνης, Έρση Νόνη και η μπάντα χάλκινων πνευστών από την Κερατέα.


2002
Κυκλοφορεί ο δίσκος Δελτίο ειδήσεων.
Στο συγκρότημα έχει ενταχθεί ο Τάκης Μπάρμπας που αποχωρεί μετά την έκδοση του δίσκου.


2005
Κυκλοφορεί ο δίσκος Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι, που αποτελείται από 2 cds, το Γητευτή και το Δρακοδόντι.
Στο συγκρότημα έχουν ενταχθεί ο Περικλής Τσουκαλάς και ο Γιώργος Μανωλάκης και έχει αποχωρήσει ο Μιχάλης Σταυρακάκης.
Στο Γητευτή συμμετέχουν οι Κωστής Αβυσσινός, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Χαρούλης, Σωκράτης Μάλαμας, Γιώργος Κοτσίνης, Αχιλλέας Περσίδης, Κυριάκος Γκουβέντας, Τιγκράν Σαρκισιάν, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Αντρέας Σκάνδαλος, Νίκος Παπαναστασίου και παιδική χορωδία από μαθητές του δημοτικού ωδείου Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νόνη.
Στο Δρακοδόντι συμμετέχει ο Ψαραντώνης, το πολυφωνικό σύνολο Χαονία, ο Γιώργος Μακρής και ο Σόλης Μπαρκή.


2007
Κυκλοφορεί ο δίσκος Ο Καραγκιόζης στη Γιουροβίζιον με τη σύμπραξη του καραγκιοζοπαίχτη Άθω Δανέλη.
Μετά την κυκλοφορία του δίσκου αποχωρεί από το συγκρότημα ο Γιώργος Μανωλάκης και εντάσσεται ο Μιχάλης Νικόπουλος.


2008
Κυκλοφορεί ο διπλός ζωντανός δίσκος Η κάθοδος των σαλτιμπάγκων σε σύμπραξη με τους Μode Plagal. Ο δίσκος είναι ηχογράφηση της παράστασής τους στο θέατρο βράχων, στην οποία συμμετέχουν και η Μάρθα Φριντζήλα, ο Κωστής Αβυσσινός και το πολυφωνικό γυναικείο συγκρότημα Σανάδες.
Μετά την κυκλοφορία του δίσκου αποχωρεί από το συγκρότημα ο Περικλής Τσουκαλάς και εντάσσονται ο Δημήτρης Μπρέντας και ο Τάκης Κανέλλος.


2011
Κυκλοφορεί ο δίσκος Αγροτοκτηνοτροφικά & Μητροπολιτικά, που αποτελείται από δύο CD, ταΑγροτοκτηνοτροφικά και τα Μητροπολιτικά.
Στα Αγροτοκτηνοτροφικά συμμετέχουν οι:
Κωστής Αβυσσινός, Μανώλης Λιαπάκης, Γιώργης Παπαδάκης, ΜιχάληςΤζουγανάκης, Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) και Ψαραντώνης.
Στα Μητροπολιτικά συμμετέχουν οι:
Κωστής Αβυσσινός, Δημήτρης Πουλικάκος, Θοδωρής Ρέλλος, Περικλής Παπαπετρόπουλος και Κλεοπάτρα Βάγια.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης έχει σπουδάσει Φυσική και υπήρξε υπότροφος στο CERN μεταξύ των συνόρων Γαλλίας-Ελβετίας.


https://www.facebook.com/hainides?fref=ts

http://www.hainides.gr/